Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Clutch Crochet Bag ,"Dora", by Marieta Iosifidou

Clutch Crochet Bag, "Dora", by Marieta Iosifidou

Decide, to Complete my evening outfit with the Dora Clutch Bag.  Love it.

Is an accessory that  elevate  clothing style, and give a special touch to  stylistic presence, on an evening out. 

It has the perfect size to hold the essentials that accompany a lady on  evening outings. (a small wallet, phone, makeup essentials)

Skill Level: Intermediate

Stitches Used: 

https://www.youtube.com/watch?v=VqWtuMXXHsU&t=831s  by Katy Handmade

 Thai stitch/flower stitch can find videos in youtube. I used from Katy Handmade.

https://www.youtube.com/watch?v=ljMirBcsN4k

 Size: The bag will be about 30cm (12in) wide and 19cm (7.5in) in length when finished

Materials:

  • Bow-Knot Head Metal Purse Frame

  • Tapestry Needle
  • Hook : 4mm Crochet Hook
  • Lining in the same color as the yarn
  • Size: The bag will be about 30cm (12in) wide and 19cm (7.5in) in length when finished

Yarn Info: 
100% Polyester
 used 3skeins in total - 50gr/130meters per skein.

Clutch Crochet "Dora" Bag, has been photographed in Polyester Yarn


Τρίτη 21 Μαΐου 2024

"Black & White" Crochet Backpack , by Marieta Iosifidou

 "Black & White" Crochet Backpack 

by Marieta Iosifidou


"Black & White" crochet Backpack, just finished for a sweet young lady 👸.

Materials:

        Yarn: Sport  macrame polyester - total 400 grams/13,65oz 

        in two colors.

        If you prefer, can use  leftover yarns -multicolor backpack)

Progress in the starting 


        • Crochet hook

          n.4mm/US H-8  to crochet the body of the bag and

 n.3.5 /US E-4 to make the holes in the bottom of the bag

        • a kit with all the leather parts for the BackPack –

       (sole, closing cap, tightening straps, back straps)

• lining fabric, scissors, sewing thread, sewing needles,

• Measurment – Dimensions:  28cm width x 32cm high

Slow by slow the progress of Black & White Backpack
             

        Notions: 

       Used Mosaic Zig Zag Stitch (I found it and as Apache Tears

       Stitch) 

       Crocheting in round. Stitches multiple of 6. 

       6 hours crocheting

         Increases at the bottom of the bag are very important

         You can follow the  next video-helpful  

         by Marieta's Yarnland Channel in YouTube .               

      

  You can follow the helpful video  by Loops and Love Crochet   

Mosaic Crochet Zig Zag Bag

         

 

Happy Creative Time by Marieta Iosifidou 


© Copyrights are Reserved by Marieta Iosifidou

Prohibited Total or partial use of the post and photos 
without the notification and written consent of the creator-author. 
Failure to comply with the above has Legal Consequences.






Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Emerald Backpack , της Μαριέτας Ιωσηφίδου

  Emerald Backpack,της Μαριέτας Ιωσηφίδου

Μια νέα δημιουργία , ολοκληρώθηκε για ένα νέο κορίτσι 👧που θα το χαρεί.

Χρησιμοποιήθηκε η πλέξη Κανέστρο σε κυκλική πλέξη, μονός αριθμός πόντων. 

Υλικά που χρησιμοποιήσαμε :

Νήμα για τσάντες μακραμέ μεσαίου μεγέθους DK  - συνολικά 350γραμμάρια (5 κουβάρια των 50γραμμαρίων - 70 μέτρα κάθε κουβάρι) 

Βελονάκια :

  • ν.5mm  για το σώμα της τσάντας 
  • ν.3,5mm για να δημιουργηθούν οι θηλιές στην βάση της τσάντας ώστε να πλεχτεί η βάση.

Ένα σύνολο από τα δερμάτινα αξεσουάρ που χρειάζονται:  (δερμάτινη βάση,καπάκι,λουριά για σφίξιμο,λουριά για την πλάτη, ) πωλούνται συνολικά όλα μαζί σε πακέτο. 

  • Φόδρα για να επενδύσουμε εσωτερικά την τσάντα
  • Κλωστή για ράψιμο της φόδρας , 
  • ψαλίδι, μεζούρα
  • βελόνες ραψίματος για την φόδρα   
  • βελόνες ραψίματος για το νήμα πλεξίματος 
  • Μολύβι  και χαρτί 😃

Σημαντικό να γίνουν σωστά οι αυξήσεις στην βάση της τσάντας. Μπορείτε να δείτε βοηθητικά το παρακάτω βίντεο 

Η πλέξη Κανέστρο, ειναι εύκολη και σταθερή με πολύ καλή εφαρμογή. Μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο 

 Για διευκρινίσεις και περισσότερες πληροφορίες αφήστε ένα σχόλιο

Σας ευχόμαστε Χαρούμενες Δημιουργίες

"Emerald Backpack" , by Marieta Iosifidou

 "Emerald Backpack",by Marieta Iosifidou

 "Emerald Backpack" just finished for a sweet young lady 👸.

Notions: 

Canestro stitch worked in round with odd number of stitches 

(canestro st in the next helpful video)

 

 Materials:

• Yarn DK macrame polypropylenium -total 350 grams/12,35oz

• Crochet hook:

          n.5mm/US H-8  to crochet the body of the bag and

          n.3.5 /US E-4 to make the holes in the bottom of the bag

• a kit with all the leather parts for the Back Pack – 

    (sole, closing cap, tightening straps, back straps)

• lining fabric, scissors, sewing thread, sewing needles,

• Measurment – Dimensions:  25cm width x 27cm high

• Note that the increases at the bottom of the bag are very important . Used the next video-helpful

Happy Creative Time by Marieta Iosifidou

© Copyrights are Reserved by Marieta Iosifidou

Prohibited Total or partial use of the post and photos 
without the notification and written consent of the creator-author. 
Failure to comply with the above has Legal Consequences.












Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Τσουρέκια της Λαμπρής, συνταγή Μαριέτας Ιωσηφίδου

 Τσουρέκια της Λαμπρής , 

συνταγή - επιμέλεια Μαριέτα Ιωσηφίδου

  φωτογραφίες Παύλος Π. Νούνης

 Τσουρέκι Πολίτικο, Λαμπροκουλούρες ... σύμβολο της ΄Ανοιξης, του Πάσχα , της Μεγάλης Εβδομάδας. Κάθε φορά η μυρωδιά από το ψήσιμο ανασύρει από το συρταράκι της ψυχής και του νού,   μνήμες, εικόνες και αρώματα σπιτιού, οικογένειας, ζεστασιάς. 

Η Πασχαλινή διαδικασία ξεκίναγε δύο βδομάδες πρίν... "Τα Πασχαλιάτικα", ξεσηκωμός του σπιτιού, βαψίματα, καθαριότητα... κομμάτι τραγική η κατάσταση  μιας και δεν υπήρχαν οι σημερινές ευκολίες ... και αφού πέρναγε ετούτο, έρχονταν το άλλο... 

Ο συναγωνισμός στη γειτονιά ποια θα έκαμε τα πιο πετυχημένα τσουρέκια... μιας και όλες θα τα βλέπανε διότι τότενες πηγαίναμε εμείς τα παιδιά τις λαμαρίνες με τα τσουρέκια στον φούρνο του Κουκουμέργια η στου Κασιμάτη οι απάνω γειτονιές,  για να τα ψήσουν και στο γυρισμό, οι γειτόνισσες όλο και κανένα μάτι έπαιρναν του " πώς εβγήκανε τα τσουρέκια σου Ευγενούλα φέτος; ανεβήκανε;"... αλίμονο και αν δεν είχαν ανεβεί τα τσουρέκια... 

Και το βράδυ στα 12 Ευαγγέλια - συλλογιούμασταν στο διάβασμα των Ευαγγελίων και όλη νύχτα ξενυχτούσαμε τον Χριστό και στολίζαμε τον Επιτάφιο... και ξημέρωνε η  Μεγάλη Παρασκευή, απ' εκκλησιά σ'εκκλησιά, (Αγιά Μαρίνα, Αγιά Βαρβάρα ) που ανταμώνανε οι Επιτάφιοι στην περιφορά ... ο ΄Αη Θεράπης με τον πάτερ Παναγιώτη να πρωτοστατεί και ο πάτερ Χριστόδουλος ... η γιαγιά να μας λέγει: μη τυχόν και σας διώ στο τραπέζι, σήμερις τραπέζι δεν στρώνουμε, λίγο χαλβά και ελιές στο ποδάρι θα φάτε, ο Χριστός στον Επιτάφιο κι εσείς θα κάμετε μουχαμπέτια... 

Και περιμέναμε το Χριστός Ανέστη ... μεγάλη προσμονή με την ελπίδα να έρθει η χαρά της Ανάστασης , της Ζωής και της Αναγέννησης .  

Συναισθήματα και άνθρωποι μιας άλλης εποχής που πάντα θα  συντροφεύουν εμάς που τα βιώσαμε και τα κουβαλούμε στην ψυχή  και στο νου μας .

Καλό Πάσχα, Χαρούμενη Λαμπρή ΄Οπου Γης.


Υλικά για τα Τσουρέκια μας :

Για την μαγιά:

  • 5 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό (οχι καυτό)
  • μαγιά φρέσκια για 2 κιλά αλεύρι

Για την ζύμη

  • 2 κιλά αλεύρι σκληρό (μπλε συσκευασία)
  • Μαγιά φρέσκια για 2 κιλά αλεύρι
  • 8 αυγά
  • 400γραμμαροα φρέσκο βούτυρο
  • 700 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • Μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Κάκουλε 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαστίχα 1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένη-τριμμένη στο μούλτι με 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού  αλάτι 
Για τον στολισμό
  • 1 αυγό χτυπημένο και ενωμένο με
  • 2 κουταλιές νερό
  • σουσάμι για πασπάλισμα
  • αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα
 Λαδόχαρτο για τα ταψιά
Ξεκινάει η διαδικασία της δημιουργίας του τσουρεκιού  :
 
1ο στάδιο: ενεργοποίηση της μαγιάς
  • Σε μικρή λεκάνη, διαλύουμε την μαγιά, σε 1,5 ποτήρι χλιαρό νερό, 1 ποτήρι αλεύρι , το αλάτι και την ζάχαρη. 
  • Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά. 
  • Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά, για 10'-15'
2ο στάδιο - Ζύμωμα
Σε βαθύ μπολ, χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη (8 αυγά +350γραμμάρια ζάχαρη) , να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν.
Σε μια κατσαρόλα μικρή βάζουμε να ζεσταθούν και να ενωθούν (το γάλα + μισή ποσότητα της ζάχαρης  + το μισό βούτυρο ) σε μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο -200γραμμάρια - να ζεσταθεί και να λιώσει (να μην κάψει), το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στην λεκάνη που θα ζυμώσουμε, κοσκινίζουμε από το αλεύρι, το 1,5 κιλό,
    προσθέτουμε το μείγμα  αυγά+ζάχαρη, ανακατεύουμε, 
     
    προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα+ζάχαρη+βούτυρο ανακατεύουμε,
    προσθέτουμε την μαγιά που έχει ήδη ενεργοποιηθεί,
    προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε, 
  • δουλεύουμε όλα κυκλικά με μια κουτάλα ξύλινη . 
    προσθέτουμε λίγο από το  λιωμένο βούτυρο  και ανακατεύουμε κυκλικά



    τώρα αφήνουμε την κουτάλα και με κυκλικές και απαλές κινήσεις προσθέτουμε το υπόλοιπό αλεύρι (1/2 κιλό)  λίγο λίγο  και το βούτυρο εναλλάξ ως να το πιει όλο το βούτυρο και το αλεύρι. 
    έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη .
  • Σκεπάζουμε την ζύμη με καθαρή μεμβράνη , με μια κουβέρτα για να ζεσταθεί και να μην χάσει θερμοκρασία και αφήνουμε να φουσκώσει για 2- 3 ώρες. 
    3ο στάδιο - Πλάθουμε τα τσουρέκια - Ψήνουμε
    • Ανάβουμε τον φούρνο να ζεσταθεί καλά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
    Τοποθετούμε στα ταψιά μας λαδόχαρτο

    Αυγά χτυπημένα με 1 κουταλιά νερό για να αλείψουμε τα τσουρέκια
    Κόκκινα αυγά για να βάλουμε στα τσουρέκια στολισμό
    Σουσάμι και αμύγδαλο φιλέ για να βάλουμε επάνω από το αυγό
    ***************************
    Κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια των 150-170γραμμαρίων, πλάθουμε κορδόνια και  πλέκουμε πλεξίδες - μακριές ή κυκλικές




    • τοποθετούμε σε ταψί
    • βάζουμε αυγό κόκκινο αν θέλουμε.

     
    Αλείφουμε με το μείγμα από αυγό+νερό 

    Πασπαλίζουμε τα τσουρέκια με  σουσάμι και φιλέ αμύγδαλο
    • Βάζουμε τα τσουρέκια σε προθερμασμένο φούρνο 170-180 βαθμούς  περίπου για 35 λεπτά να τα δούμε να ροδίσουν 

    Βγάζουμε το ταψί και αφήνουμε τα τσουρέκια  σε σχάρα να κρυώσουν.
                          ΚΑΛΟ   ΠΑΣΧΑ  -   ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ  ΛΑΜΠΡΗ


 


Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Brioche for Easter - Recipe by Marieta Iosifidou

 

 Brioche for Easter - Recipe by Marieta Iosifidou

 

As the Orthodox Christian Easter comes...our soul is full of memories -  memories of Easter when we were children, with the house smelling of buns-brioche, 
painted eggs decorating the living room 
and joy of Spring and Hope in our heart.
     I cooked brioche-buns ,traditional for Ortjhodox Christian Greeks 
and painted red eggs .

Recipe - Materials for the brioche
** (the metal box from the sweetened will be the medium for our recipe) ** where you mention in the box material = the metal box from the sweetened.
·         1 sweetened milk
2.5 boxes of sweetened , full of sugar
 2  teaspoon vanilla
 6 eggs
 2 boxes of sweetened corn oil
1 teaspoon powder
1 teaspoon of powdery mildew
1 orange (its juice and zest)
1 teaspoon of Chios Mastiha Mastic
 250 grams Fresh yeast
 1 sachet. baking powder
3 kilograms of flour (I used flour Robbin Hook)
3 boxes of sweetened  water

 2 eggs to spread the brioches
 Sesame

Starting:
• In a saucepan, heat to moderate temperature by continuously stirring the first 4 ingredients
• until the sugar melts
• Lower the fire to a minimum and add the seed oil, stirring continuously for 4-5 minutes.
• In a bowl, add [warm water (not hot) + yeast] and mix until melted.
• Add to the pan the mixture of the pot that should be a bit warm - lukewarm and stir. Once our materials are joined together, we add to our basin
• Add the flour and herbs (mastic with a little sugar in the blender) and knead until the dough is stuck in our hands.
• Spread a little flour on the surface of the dough, cover it with a sticker to keep it free and then put it in a plastic bag to keep it warm. Cover our basin with a blanket and let it boil in a warm place for about 2 hours.
• Be careful, to get our dough to rise and not to lose its strength, it needs a warm environment.
• Once our dough has doubled at least in volume, cut it into balls of 120-140 grams each, in equal amounts, and roll them into cords by lightly dipping our hands in a little seed oil to avoid sticking.
• We straighten the cords equally and flat and make braids,
• Place in an oiled pan.
• Pour the egg rolls [egg and egg yolk together and for each egg -1 tablespoon of water and 1 teaspoon of olive oil]
• sprinkle a little sesame seeds
• let our brips swell again for 20-30 minutes.
• We have preheated the oven (upstream resistors) at 180 °
• Bake for about 30 minutes (depending on the oven) and ready.
The recipe and quantities I am describing are for about 10 pieces of brioche in a traditional 35 x 40 pancake pan.