Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Pumpkin Pie, Vegan recipe by Marieta Iosifidou

 

 Pumpkin Pie, Vegan recipe by Marieta Iosifidou

 


 

 

Pumpkin pie

Ingredients:

  • 1 kg pumkin, peeled and cut into pieces
  • 4 large white dried onions
  • Salt
  • Pepper
  • Olive oil 300 grams
  • 2 big of puff pastry
Grate the pumkin on the thick side of the grater or in the food 

processor.

Put the grated pumkin in the strainer for the spaghetti and salt it.

Allow the liquids to drain for ½ hours. 

 

 



Rub the pumkin with the salt well in the colander.

Put 4 tablespoons of pumkin in a clean towel and squeeze it well to drain the liquids.

Repeat this process until the whole pumkin is drained. 

 


Peel the onions and grate them in the food processor, to be coarsely chopped.

Put olive oil in a large pan to heat and add the onions.  

Salt them and let them wither, to become transparent. Add the grated pumkin to the withered onions and mix well to go everywhere. 

Stir well with a wooden spoon. Allow the liquids to drain. Add pepper.

You have the puff pastry or sheet ready to use. 

 

 

Open the leaf cut it into wide long and narrow 

strips.15cm wide and 30 cm long.

Put stuffing along the strip and wrap 

it like a roll. 

Then I wrap

Then wrap one end in a circle towards the center of the sheet and the other end in a circle towards the center of 

the sheet and it becomes like 8. 

 


Put greaseproof paper in the pan, and place the swivels in the pan until it is full.

You have already turned on the oven at 180

Grease the pies with olive oil. 

 
If you want, sprinkle them with sesame or poppy seeds.

Bake for about 1 hour until golden brown.

Shrimp Spaghetti

 

 

Shrimp spaghetti by Marieta Iosifidou 

A delicious, healthy and easy meal.  

Cooked in a short time, takes less than 30 minutes,everybody likes, it’s simple, and very flavorful. 


 Ingredients:

  • • 1 pack of spaghetti 500gr. (lasagna, spaghetti) whatever you like

  • • 1/2 kg of shrimps (30pieces)

    • 1/2 kg of mushrooms (clean them and cut them in half)

    • 1 cup chopped dill

    • 1 chopped onion

    • 4 green onions, finely chopped

    • 4 cloves garlic chopped

    • olive oil 1/2 cup

    • salt

    • pepper

    • oregano

Cooking

• Clean the shrimp from the shells, the heads and remove the small intestine.

• Put water in a saucepan to boil.

• Once it boils, add salt and the shrimp shells together with the heads. Boil for 5 minutes. Strain the water and put it in the pot.  throw away the shells and the heads.

• Once the water has boiled, add the spaghetti and stir. Boil in an open pot for 7 minutes. Strain and add a little raw olive oil to the spaghetti and stir.

 • In a large pan put olive oil to burn and pour in the onion (dry and fresh), mix with a wooden spoon and then add the peeled mushrooms.

• Let the food steam for 5 minutes by shaking the pot 2 times.

• Then add the garlic, salt, oregano, pepper, dill and stir to get the spices everywhere. Cook the food for another 5 minutes

• While cooking the mushrooms, at the same time, in a small pan, add a little olive oil to heat well and add the shrimp to cook for 2 minutes on each side, salt them.

• Put the shrimp in the mushrooms and mix gently, let all the ingredients boil together for 2-3 minutes and then add the mushrooms with the shrimp, in the pot with the spaghetti.

• Stir gently to combine the ingredients.

• Good appetite.


 

 #shrimppasta #shrimpdinner #pasta #garlicparmesanshrimpspaghetti #garlicshrimp #spaghettidinner #easydinner #quickdinnerrecipe #familydinner #weeknightmeal

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

"Καριόκες Μια Διαχρονική Αγάπη"

 "Καριόκες μια Διαχρονική Αγάπη"

                           
Καριόκες, ένα αγαπημένο γλυκό σχεδόν όλων μας. 
Επειδή οι μέρες είναι γιορτινές και έτσι πρέπει να τις ζήσουμε, ένα σοκολατένιο γλυκό είναι απαραίτητο για το καλωσόρισμα των φίλων και συγγενών αλλά και για την δικές μας σοκολατο-ανησυχίες που πώς γίνεται και έρχονται απρόσκλητες και χτυπούν την πόρτα μας μες την μαύρη νύχτα (άντε μετά να κοιμηθώ...).
Οι συνταγές λοιπόν, προέκυψαν μετά από χρόνια Συνέδρια ΠροΧριστουγέννων και Πάσχα (με Συγκρούσεις live και τηλεφωνικές) μεταξύ Σμύρνης VS Κωσταντινούπολης  (κόρες, νύφες, συμπεθέρες, κουνιάδες, πεθερές, αδελφές και θειές). Αυτό πάλε, το κακό φυσικό, που η κάθε μια,  κατείχε την τοπ, την καλύτερη μοναδική συνταγή, πάντα και για όλα ( από κουλουράκια σμυρνέικα μέχρι κατσίκι γεμιστό), θα κάμω μίαν ανάρτηση με όλο το μεγαλείο των συνεδρίων. Επανέρχομαι επί του συγκινητικού θέματος - 
"Καριόκα μια Διαχρονική Αγάπη"

Οι συνταγές που έχω αναρτήσει είναι
1ον: για καριόκες σοκολατένιες γιορτινές που , μοσχομυρίζουν φρέσκο βούτυρο και κανέλα, είναι γεμάτες καρύδια (συνταγή από την νενέκα Μαριέτα την Πολίτισσα!!!)
και 2ον:   η νηστίσιμη εκδοχή της καριόκας (για τούτηνα μεγάλες κόντρες η θεία Μαργαρώ με την αδελφή της, την Δημητρία που έμενε στο Βυζάντιο και είχε παντρευτεί τον Μήτσο) .
Επειδή  όμως στο σπίτι μας, διακρίσεις και ρατσισμούς δεν έχουμε,προσωπικά τιμώ και την 2η εκδοχή με αγάπη και σεβασμό.
Κόρες άξιες και προκομένες,  Δοκιμάστε τις συνταγές και περιμένω να ακούσω την γνώμη σας στα σχόλια.  Καλές Σοκολατένιες Γλυκο-Γιορτές.

  Καριόκες Γιορτινές 

Υλικά 1.

  • ·        150 γρ. καρυδόψιχα καθαρισμένη και χοντρό-αλεσμένα στο multi
  •          1 κουταλιά σούπας κοφτή κανέλα 
  • ·        2 πακέτα πτι μπέρ, (ολικής) χοντροαλεσμένα  στο  multì
  • ·       250 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελάδας λιωμένο
  • ·        2 καψούλια βανίλια
  • ·        1 κουτί ζαχαρούχο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ·        λίγο λικέρ
  • ·        3 κουταλιές κακάο
  • ·        2 κουταλιές σούπας μερέντα σε θερμοκρασία δωματίου

Ενώνουμε όλα τα υλικά1 και πλάθουμε 2 ρολά μέσα σε μεμβράνη ή λαδόκολλα. 

Βάζουμε τα ρολά στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον. Να παγώσει και να σφίξει η ζύμη.

Μετά από 3 ώρες
Βγάζουμε τα ρολα από την κατάψυξη, το κόβουμε σε φέτες στρογγυλές και μετά κάθε στρόγγυλη φέτα στη μέση να γίνουν 2 μισοφέγγαρα. 

Βάζουμε τα μισοφέγγαρα πάλι στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Υλικά για το γλάσο

  • ·        500 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπαίν μαρί
  • ·        1 κουταλιά σούπας μέλι
  • ·        2 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο

 ενώνουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε μπαίν μαρί σε χαμηλή φωτιά

Βγάζουμε τα μισοφέγγαρα από την κατάψυξη.

Βουτάμε το κάθε  μισοφέγγαρο στη λιωμένη σοκολάτα και μετά το τοποθετούμε επάνω στο ταψί με την λαδόκολλα .

Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και να σφίξει η σοκολάτα.

Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο κάθε καριόκα 

                             


ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ

Υλικά 1.

  • 150 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη στο multi
  • 250 γρ. φρυγανιές τριμμένες σκόνη στο  multì
  • 150 γρ. μαργαρίνη (βιτάμ) λιωμένο
  • 100 γραμμάρια βανίλια (υποβρύχιο) λιωμένο σε κατσαρολάκι
  • 4 κουταλιές κακάο
  • 1 μεγάλη κουταλιά κοφτή κανέλα

Ενώνουμε όλα τα υλικά1 και πλάθουμε ρολό μέσα σε μεμβράνη ή λαδόκολλα.  Βάζουμε το ρολό στην. κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον. Να παγώσει και να σφίξει η ζύμη.

Υλικά για το γλάσο

  • 400 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 1 κουταλιά σούπας. μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας καλαμποκέλαιο

 Σε μπαίν μαρί, βάζουμε μία κατσαρόλα μικρή και ενώνουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά

Βγάζουμε, κόβουμε φέτες στρογγυλές και μετά κάθε φέτα στη μέση να γίνουν 2 μισοφέγγαρα.

Βουτάμε το κάθε  μισοφέγγαρο στην. λιωμένη σοκολάτα και μετά το τοποθετούμε επάνω στο ταψί με την λαδόκολλα .

Αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξει η σοκολάτα.

Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο κάθε καριόκα .






Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Κολοκυθόπιτα Αλμυρή Νηστίσιμη - Pumpkin Pie Vegan

 

  • Κολοκυθόπιτα αλμυρή με κόκκινο κολοκύθι
  • Μια υπέρβαση στη συνηθισμένη εικόνα που έχουμε για την πίτα με το κόκκινο κολοκύθι. 
  • Μια συνταγή για πίτα νηστίσιμη, απίστευτα νόστιμη που όλοι μου ζητάνε να τους φτιάξω εντός ή εκτός νηστείας. 
  • Oι ρίζες της ξεκινούν απ' το Μαρμαρονήσι της γιαγιάς Τασίας που την έφτιαχνε στην νηστεία των Χριστουγέννων, όταν κατέλυε το λάδι του Αγίου Ανδρέα και της Αγίας Αναστασίας. 
  • Αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε.

Υλικά

  • 1 κιλό  κόκκινο κολοκύθι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια  
  • 4 μεγάλα άσπρα ξερά κρεμμύδια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο 300 γραμμάρια
  • 2 φύλλα σφολιάτας ή χωριάτικα φύλλα


Εκτέλεση


Τρίβετε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη ή στο πολυμίξερ χοντρό-τριμμένο το κολοκύθι .
  •  Βάζετε το τριμμένο κολοκύθι μέσα στο σουρωτήρι για τα μακαρόνια και το αλατίζετε.
  • Αφήνετε να βγάλει τα υγρά για ½ ώρα .
  • Τρίβετε το κολοκύθι με το αλάτι καλά μέσα στο σουρωτήρι.
  • Βάζετε μέσα σε μία καθαρή πετσέτα 4 κουταλιές της σούπας από το κολοκύθι και το στύβετε καλά να φύγουν τα υγρά του.
  • Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να στραγγίσετε όλο το κολοκύθι.
  • Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα Τρίβετε στο πολυμίξερ, να είναι χοντροκομμένα.
  • Έχετε βάλει σε μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια. Τα αλατίζετε και αφήνετε να μαραθούν, να γίνουν διάφανα.
  •  Προσθέτετε μέσα στα κρεμμύδια που έχουν μαραθεί, το τριμμένο κολοκύθι και ανακατεύετε καλά να πάει παντού.
Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα καλά και προσέχετε να μην πιάσει το τηγάνι. Αφήνετε να φύγουν τα υγρά . Ρίχνετε πιπέρι.
  • ΄Εχετε έτοιμη τη σφολιάτα ή το φύλλο που θα χρησιμοποιήσετε.
  • Ανοίγετε το φύλλο , το κόβετε σε φαρδιές λωρίδες  μακρόστενες.15εκ φάρδος και 30 εκατοστά μήκος.
  • Βάζετε γέμιση κατά μήκος της λωρίδας και το τυλίγω να γίνει σαν ρολό. 




  • Μετά τυλίγετε τη μία άκρη κυκλικά προς το κέντρο του φύλλου και την άλλη άκρη κυκλικά προς το κέντρο του φύλλου και γίνεται σαν 8.
  • Έχετε βάλει λαδόχαρτο στο ταψί, και τοποθετείτε τα στριφτάρια μέσα στο ταψί μέχρι να γεμίσει.
  • Έχετε ήδη ανάψει τον φούρνο στους 180ᵒ σε αέρα να ζεσταθεί.
  • Λαδώνετε με ελαιόλαδο τα πιτάκια .
  • Αν θέλετε τα πασπαλίζετε με σουσάμι
  • Ψήνετε για 1 ώρα περίπου να ροδίσουν.

 

 Pumpkin Pie Vegan

Materials 

  • 1 kg pumkin, peeled and cut into pieces
  • 4 large white dried onions
  • Salt
  • Pepper
  • Olive oil 300 grams
  • 2 big of puff pastry
Grate the pumkin on the thick side of the grater or in the food 

processor.

Put the grated pumkin in the strainer for the spaghetti and salt it.

Allow the liquids to drain for ½ hours. 

 

 



Rub the pumkin with the salt well in the colander.

Put 4 tablespoons of pumkin in a clean towel and squeeze it well to drain the liquids.

Repeat this process until the whole pumkin is drained. 

 


Peel the onions and grate them in the food processor, to be coarsely chopped.

Put olive oil in a large pan to heat and add the onions. 

Salt them and let them wither, to become transparent.

Add the grated pumkin to the withered onions and mix well to go everywhere. 

Stir well with a wooden spoon. Allow the liquids to drain. Add pepper.

You have the puff pastry or sheet ready to use. 

 

 

Open the leaf cut it into wide long and narrow 

strips.15cm wide and 30 cm long.

Put stuffing along the strip and wrap 

it like a roll. 

Then I wrap

Then wrap one end in a circle towards the center of the sheet and the other end in a circle towards the center of 

the sheet and it becomes like 8. 

 


Put greaseproof paper in the pan, and place the swivels in the pan until it is full.

You have already turned on the oven at 180

Grease the pies with olive oil. 

If you want, sprinkle them with sesame or poppy seeds.

Bake for about 1 hour until golden brown.