Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

"Mανιταροχαρά" , συνταγή της Μαριέτας Ιωσηφίδου

 "Mανιταροχαρά" , 

συνταγή της Μαριέτας Ιωσηφίδου

 Αγαπημένο υλικό και πηγή εμπνευσμένων πιάτων  στην κουζίνα τα μανιτάρια.

 Ψητά, γεμιστά , σούπα , σουβλάκι, μαγειρίτσα... λατρεμένα. 

Η σημερινή συνταγή, ειναι η χαρά του μανιταριού   Mανιταροχαρά.

Περιέχει, 3 διαφορετικά είδη μανιταριών για να έχει ποικιλία στις γεύσεις τους. 

Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και μόνο ένα είδος.

θα βγει επίσης νόστιμο και εντυπωσιακό το πιάτο σας.

Ξεκινάμε λοιπόν, πάμε στην κουζίνα 

***************************

Ποιά Υλικά θα χρειαστούμε:

  • 300 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους καθαρισμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια





300 γραμμάρια μανιτάρια portobello τα καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε το μανιτάρι και το κόβουμε σταυρωτά σε 4 κομμάτια.

  • 300 γραμμάρια άσπρα μανιτάρια, τα καθαρίζουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο  
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό κόκκινο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 3 κλαδάκια σέλινο πλυμένα και ψιλοκομμένα 
  • 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης , κομμένη σε ροδέλες
  • χυμός από 1/2 λεμόνι

Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια:

 

Video

  • Βάζουμε φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο επάνω στην φωτιά να κάψει
  • προσθέτουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί
  • προσθέτουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε να μαραθούν (3-4΄)
  •  
  •  
  • προσθέτουμε τα μανιτάρια όλα και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε να ενωθούν με το κρεμμύδι. 
  • προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. 
  • Αφήνουμε να μαγειρευτούν τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα περισσότερα από τα υγρά τους (περίπου 15΄)
  • προσθέτουμε το σέλινο 
  • προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης
  •  Ανακινούμε την κατσαρόλα να ενωθούν τα υλικά 
  • σκεπάζουμε την κατσαρόλα
  • χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10΄.
  • προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακινούμε την κατσαρόλα. 
  • Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό
  • αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για ακόμη 10΄. 
  • το φαγητό μας είναι έτοιμο.


 Σημείωση:

  • Μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό μας με βραστές πατάτες ή ψητές στον φούρνο
  • Μπορεί να γίνει η σάλτσα για τα μακαρόνια μας (τέλειος συνδυασμός)
  • Αν έχουμε λάδι τρούφας ή λίγη τρούφα, πριν κατεβάσουμε από την φωτιά το  προσθέτουμε και ειναι απογείωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου