Τηγανίτες με Γιαούρτι,
συνταγή της Μαριέτας Ιωσηφίδου
Μια λιχουδιά που σχεδόν όλοι αγαπούν, όλες τις ώρες τις ημέρας και το καλύτερο γιατρικό για τις λιγούρες της νύχτας.
Για επιδόρπιο ή πρωϊνό με τον καφέ ή το γάλα. Μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα
Τρωγονται γλυκές ή αλμυρές,με κασέρι, φέτα, τυριά, ζαμπόν, ή για μια γλυκιά γεύση: με τυρί Φιλαδέλφεια, φρέσκα φρούτα κομμένα μπανάνες ή φράουλες, μαρμελάδα , ή μυρωδάτο ελληνικό μέλι, κανέλα και καρύδια .
Ας μπούμε στο θέμα...
Υλικά που θα χρειαστούμε για τις τηγανίτες:- 1 κουπάκι γιαούρτι (250γραμμάρια)
- 2 κ.γλυκού. μπέικιν
πάουντερ (1 φακελάκι)
- 2 αυγά
- 1/4 ποτηριού του νερού ηλιέλαιο
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού. αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας άσπρη ζάχαρη
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- Ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια
- 1 καψούλι βανίλια άρωμα
- μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλλα.
Εκτέλεση συνταγής:
· Σε ένα μπολ αναμιγνύετε να ενωθούν καλά, τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέικιν, το αλάτι, το λάδι, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την ζάχαρη, την κανέλα και την βανίλια.
· Προσθέτετε στον χυλό, το αλεύρι και χτυπάτε με το σύρμα ή με την ράβδο, λίγο το μείγμα ώστε να έχετε μία ζύμη απαλή και μαλακιά.
· Ζεσταίνετε το τηγάνι και περνάτε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο
· Βάζετε ένα ποτήρι νερό κοντά στον χυλό, βουτάτε το κουτάλι πρώτα στο νερό και μετά παίρνετε ζύμη και την Βάζετε κουταλιές στο τηγάνι .
Κάθε φορά, πριν πάρετε ζύμη, βρέχετε το κουτάλι για να
ξεκολλάει η ζύμη.
· Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά και είναι έτοιμες.
Βάζετε τις τηγανίτες επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας φύγει η περίσσια λαδιού και τις σερβίρετε.
Αγαπάμε τηγανίτες με μέλι θυμαρίσιο Χαλκιδικής, σταφίδες ξανθές Καλαμάτας, κανέλα και χοντροκομμένα καρύδια από την Θάσο.
Αγαπάμε Ελλάδα. Καλή ΄Όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου