Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Σπανακόρυζο - Spinach with rice (Video)

 Σπανακόρυζο 

Κάποιοι το αγαπούν, κάποιοι να μην το συναντήσουν καλύτερα. Είναι ένα φαγητό που σχεδόν δεν λείπει από το χειμωνιάτικο Ελληνικό μενού. Super τροφή, άλλωστε τυχαία δεν το έτρωγε ο Popeye των παιδικών μας χρόνων.

Πλούσιο σε σίδηρο, πηγή βιταμίνης Α,  C,  Κ, ριβοφλαβίνης και βιταμίνης Β6, Ε, ασβεστίου, καλίου, φυτικών ινών, μαγνησίου, φολικού οξέος και σιδήρου. 

 

Υλικά: 

  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • 2 πράσα φρέσκα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 

  • 1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο 
  • 1 πιπεριά κόκκινη πλυμένο και κομμένη σε κομμάτια.
  • 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα πλυμένο 
  • 1 κύβος λαχανικών 
  • 1 λεμόνι (τον χυμό)
  • άνηθος 
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι πιπέρι 

 

 

Μαγειρεύουμε 

 
  •  Καθαρίζουμε το φρέσκο σπανάκι, το πλένουμε και το κόβουμε . Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια 
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμυδάκια, τα ψιλοκόβουμε. 
  • Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι
  • Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα  το ελαιόλαδο να ζεσταθεί . 
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το κρεμμυδάκι να μαραθεί για 5 λεπτά και να γίνει διάφανο. 
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το πράσο και την πιπεριά κόκκινη και ανακατεύουμε για ακόμη 2-3 λεπτά 
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά να μαραθεί λίγο και να αναμιχθεί 
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε 2-3 λεπτά να μαραθούν τα λαχανικά
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και ανακατεύουμε να πάει παντού μέσα στο φαγητό. 
  • Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό  νερό, να σκεπάσει σχεδόν το φαγητό. 
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά , και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. 
  • Προσθέτουμε στο φαγητό τον άνιθο και τον χυμό  λεμονιού , 
  • Αφήνουμε επάνω στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμη, Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

 

 
Video στα Ελληνικά 
 

  Spinach with rice (Vegan recipe)

 Some love it, some do not meet it better. Popeye loves it, is his powerfull food.

 Rich in iron, source of vitamins A, C, K, riboflavin and vitamin B6, E, calcium, potassium, fiber, magnesium, folic acid and iron

 


INGREDIENTS 

  • 1/2 kg (1 lb) Spinach 

  • 1/2 cup olive oil
  •  Dill Parsley 
  • Leek (1) 
  •  
  • Fresh onions 
  • (2-3) Dry onions (1-2) 
  • 1 cup risotto rice
  • Salt and pepper 
  • Lemon for the serving
 
 
 We are cooking 
  • Peel a squash, grate it and chop it. 
  • We clean and wash the leeks and cut them into small pieces 
  • We clean and wash the onions, chop them finely. 
  •  Finely chop the onion
  •  Wash and drain the rice Put the olive oil in the pot to heat. 
  • Add the onions and the onion to the pot to wither for 5 minutes and become transparent. 
  • Add the leek and red pepper to the pot and stir for another 2-3 minutes 
  • Add the spinach to the pot and stir well to wither a little and mix 
  • Add salt, pepper, the vegetable cube and mix well, let the vegetables wither for 2-3 minutes 
  •  Add the rice to the pot and stir to go everywhere in the food. 
  • Add 1 glass of hot water, almost to cover the food. Lower the heat and simmer for about 15 minutes. Add the dill and lemon juice to the food, Leave on the fire for another 5 minutes, Remove from the heat and add a little salt and pepper.

 

 
Video in English by 



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου