Σήμερα μαγειρεύουμε γαριδομακαρονάδα .
Ένα φαγητό που το τρώνε μικροί και μεγάλοι. Γρήγορο, νόστιμο, μοσχομυριστό, λαχταριστό.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο μακαρόνια 500γραμ. (λαζάνια, σπαγγέτι ) ότι σας αρέσει
- 1/2 κιλό φρέσκες γαρίδες
- 1/2 κιλό μανιτάρια (τα καθαρίζουμε- ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στη μέση)
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Μαγειρεύουμε:
- Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα τσόφλια,τα κεφάλια και αφαιρείτε το εντεράκι .
- Βάζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει .
- Μόλις βράσει ρίχνετε μέσα αλάτι και τα τσόφλια + κεφάλια από τις γαρίδες.
- Αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά .
- Σουρώνετε το νερό και το βάζετε ξανά στην κατσαρόλα.
- Πετάτε τα τσόφλια και τα κεφάλια από τις γαρίδες.
- Μόλις βράσει το νερό, ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύετε.
- Βράζετε με ανοιχτή κατσαρόλα για 7 λεπτά. Σουρώνετε και ρίχνετε στα μακαρόνια λίγο ελαιόλαδο ωμό και ανακατεύετε .
- Μέσα σε μεγάλο τηγάνι, βάζετε ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο), ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και μετά προσθέτετε τα καθαρισμένα και κομμένα μανιτάρια.
- Αφήνετε να αχνιστεί το φαγητό για 5 λεπτά κουνώντας την κατσαρόλα 2 φορές .
- Προσθέτετε το σκόρδο, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι, άνηθο και ανακατεύετε να πάνε παντού τα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε το φαγητό για 5 λεπτά ακόμη
- Ενώ μαγειρεύετε τα μανιτάρια, παράλληλα, σ'ενα μικρό τηγάνι, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις γαρίδες να μαγειρευτούν για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, τις αλατίζετε .
- Βάζετε τις γαρίδες μέσα στα μανιτάρια και κουνώντας την κατσαρόλα, βοηθάτε να ενσωματωθεί το φαγητό. Αφήνετε να βράσουν μαζί όλα τα υλικά για 2 λεπτά και μετά προσθέτετε τα μανιτάρια με τις γαρίδες, στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια.
#shrimppasta #shrimpdinner #pasta #garlicparmesanshrimpspaghetti #garlicshrimp #spaghettidinner #easydinner #quickdinnerrecipe #familydinner #weeknightmeal
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου