Μαρμελάδα με Άσπρα Δαμάσκηνα
της Μαριέτας Ιωσηφίδου
Δαμασκινούδια απ'το χωράφι τση Νίκης και τ'Αντώνη |
Υλικά:
- Δαμάσκηνα 1 κιλό
- 200γραμμάρια Ζάχαρη-1 ποτήρι νερού ζαχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
Μαγειρεύουμε την μαρμελάδα:
Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα
τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε την κατσαρόλα στο ψυγείο και αφήνουμε για 8-10 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά, χωρίς καπάκι και αφήνουμε να βράσει η μαρμελάδα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μην πιάσει η μαρμελάδα.
Όταν δούμε ότι έχουν φύγει τα πολλά υγρά, κατεβάζουμε από την φωτιά, και με το ραβδο-μπλέντερ γυρίζουμε μία, δύο φορές την μαρμελάδα να ενοποιηθεί.
Βάζουμε πάλι επάνω στην φωτιά και αφήνουμε ακόμη 5 λεπτά να βράσει.
Έχουμε αποστειρωμένα τα βάζα, και παίρνουμε με το μπρίκι ή με την κουτάλα και γεμίζουμε τα βάζα. Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να κρυώσουν καθώς τα γυρίζουμε ανάποδα.
Καλοξόδευτη η μαρμελάδα Δαμάσκηνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου