Κέικ Μπανάνας,
συνταγή της Μαριέτας Ιωσηφίδου
Υλικά που θα χρειαστούμε
· 1 farin up αλεύρι
· ½ κ.γ. αλάτι
· 4 ώριμες μπανάνες
· 330 γρ. ζάχαρη (1 ½ κούπα του νες καφέ ζάχαρη)
· 2 καψούλια βανιλίνης
· 4 αυγά
· 220 ml σπορέλαιο (3/4 κούπας του νες καφέ σπορέλαιο)
· 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- (4 κουτ.σούπας κακάο+3κουτ. ζάχαρη+1κουταλιά σούπας γάλα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
· ΄Έχουμε ανάψει τον φούρνο να ζεσταθεί στους 180 βαθμούς.
· Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και την βανιλίνη
· Λιώνουμε καλά τις μπανάνες με πιρούνι ή στο multi
· Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη και το λάδι και τα ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός για 3 λεπτά, μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά να ενωθούν καλά με την ζάχαρη και το λάδι.
· Ρίχνουμε στο μείγμα τις πολτοποιημένες μπανάνες να ενωθούν καλά με το μείγμα.
· Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
· Σε ένα μπολ έχουμε ενώσει καλά τα υλικά (κακάο+ζάχαρη+γάλα) και προσθέτουμε 5 κουταλιές της σούπας από το μείγμα του κέικ. Τα ενώνουμε απαλά.
· Έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει την φόρμα του κέικ.
· Βάζουμε το μισό από το άσπρο μείγμα πρώτα στο κέικ.
· Προσθέτουμε το μισό από το μείγμα του κακάο
· Προσθέτουμε πάλι το άσπρο και το υπόλοιπό κακάο .
· Χαράσσουμε με ένα μαχαίρι την επιφάνεια να φύγει ο αέρας κατά το ψήσιμο.
· Ψήνουμε το κέικ στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα.
· Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και το ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
Μαριέτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πεντανόστιμο
Φιλάκια ...
Μοσχομυρίζει και από γεύση δεν μπορώ να το περιγράψω. Εύκολο στην παρασκευή του και αρέσει στα παιδιά. Καλή συνέχεια. Σ ευχαριστώ ιδιαίτερα.
Διαγραφή