- Κολοκυθόπιτα αλμυρή με κόκκινο κολοκύθι
- Μια υπέρβαση στη συνηθισμένη εικόνα που έχουμε για την πίτα με το κόκκινο κολοκύθι.
- Μια συνταγή για πίτα νηστίσιμη, απίστευτα νόστιμη που όλοι μου ζητάνε να τους φτιάξω εντός ή εκτός νηστείας.
- Oι ρίζες της ξεκινούν απ' το Μαρμαρονήσι της γιαγιάς Τασίας που την έφτιαχνε στην νηστεία των Χριστουγέννων, όταν κατέλυε το λάδι του Αγίου Ανδρέα και της Αγίας Αναστασίας.
- Αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε.
Υλικά
- 1 κιλό κόκκινο κολοκύθι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 4 μεγάλα άσπρα ξερά κρεμμύδια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο 300 γραμμάρια
- 2 φύλλα σφολιάτας ή χωριάτικα φύλλα
Εκτέλεση
- Βάζετε το τριμμένο κολοκύθι μέσα στο σουρωτήρι για τα μακαρόνια και το αλατίζετε.
- Αφήνετε να βγάλει τα υγρά για ½ ώρα .
- Τρίβετε το κολοκύθι με το αλάτι καλά μέσα στο σουρωτήρι.
- Βάζετε μέσα σε μία καθαρή πετσέτα 4 κουταλιές της σούπας από το κολοκύθι και το στύβετε καλά να φύγουν τα υγρά του.
- Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να στραγγίσετε όλο το κολοκύθι.
- Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα Τρίβετε στο πολυμίξερ, να είναι χοντροκομμένα.
- Έχετε βάλει σε μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια. Τα αλατίζετε και αφήνετε να μαραθούν, να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτετε μέσα στα κρεμμύδια που έχουν μαραθεί, το τριμμένο κολοκύθι και ανακατεύετε καλά να πάει παντού.
- ΄Εχετε έτοιμη τη σφολιάτα ή το φύλλο που θα χρησιμοποιήσετε.
- Ανοίγετε το φύλλο , το κόβετε σε φαρδιές λωρίδες μακρόστενες.15εκ φάρδος και 30 εκατοστά μήκος.
- Βάζετε γέμιση κατά μήκος της
λωρίδας και το τυλίγω να γίνει σαν ρολό.
- Μετά τυλίγετε τη μία άκρη κυκλικά προς το κέντρο του φύλλου και την άλλη άκρη κυκλικά προς το κέντρο του φύλλου και γίνεται σαν 8.
- Έχετε βάλει λαδόχαρτο στο ταψί, και τοποθετείτε τα στριφτάρια μέσα στο ταψί μέχρι να γεμίσει.
- Έχετε ήδη ανάψει τον φούρνο στους 180ᵒ σε αέρα να ζεσταθεί.
- Λαδώνετε με ελαιόλαδο τα πιτάκια .
- Αν θέλετε τα πασπαλίζετε με σουσάμι
- Ψήνετε για 1 ώρα περίπου να ροδίσουν.
Pumpkin Pie Vegan
Materials
- 1 kg pumkin, peeled and cut into pieces
- 4 large white dried onions
- Salt
- Pepper
- Olive oil 300 grams
- 2 big of puff pastry
processor.
Put the grated pumkin in the strainer for the spaghetti and salt it.
Allow the liquids to drain for ½ hours.
Rub the pumkin with the salt well in the colander.
Put 4 tablespoons of pumkin in a clean towel and squeeze it well to drain the liquids.
Repeat this process until the whole pumkin is drained.
Peel the onions and grate them in the food processor, to be coarsely chopped.
Put olive oil in a large pan to heat and add the onions.
Salt them and let them wither, to become transparent.
Add the grated pumkin to the withered onions and mix well to go everywhere.
Stir well with a wooden spoon. Allow the liquids to drain. Add pepper.
You have the puff pastry or sheet ready to use.
Open the leaf cut it into wide long and narrow
strips.15cm wide and 30 cm long.
Put stuffing along the strip and wrap
it like a roll.
Then I wrap
Then wrap one end in a circle towards the center of the sheet and the other end in a circle towards the center of
the sheet and it becomes like 8.
Put greaseproof paper in the pan, and place the swivels in the pan until it is full.
You have already turned on the oven at 180ᵒ
Grease the pies with olive oil.
If you want, sprinkle them with sesame or poppy seeds.
Bake for about 1 hour until golden brown.
Υπέροχη συνταγή και βέβαια και στην γεύση της!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά στα χέρια σου 🥂🌹😷👌