"Ψάρι γεμιστό στο φούρνο"
συνταγή της Μαριέτας Ιωσηφίδου
Υλικά:
- 8 κολιούς μεγάλους (υπολογίζουμε 2 μεσαία ψάρια για κάθε μερίδα, αν χρησιμοποιήσουμε άλλο ψάρι π.χ. τσιπούρα, λαβράκι υπολογίζουμε 1 μεγάλο ψάρι ανά μερίδα)
- Ελαιόλαδο 1/2 κούπα
- Αλάτι
- ρίγανη
- 1 λεμόνι (1/2 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες και 1/2 λεμόνι στυμμένο τον χυμό του)
- Λαδόχαρτο για το ταψί
- 1 κούπα νερό
Υλικά Γέμισης
- 1 πράσο καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες λεπτές (τα εξωτερικά φλούδια του πράσου που καθαρίσαμε τα πλένουμε και τα κρατάμε)
- 1 κρεμμύδι ξερό μικρό καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες λεπτές (τα εξωτερικά φλούδια του κρεμμυδιού που καθαρίσαμε τα πλένουμε και τα κρατάμε για το ταψί)
- 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
- ελαιόλαδο 1/4 κούπας
Μαγείρεμα:
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 170βαθμούς
- Βρέχουμε το λαδόχαρτο με νερό και το απλώνουμε στο ταψί. Επάνω από το λαδόχαρτο τοποθετούμε τα χοντρά φύλλα από το πράσο, το κρεμμύδι και τα κοτσάνια από τον μαϊντανό που έχουμε καθαρίσει.
- Πλένουμε καθαρίζουμε
τα ψάρια.(βράγχια και εντόσθια )
- σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης, αλάτι, ρίγανη λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
- Παίρνουμε κάθε ψάρι, ανοίγουμε την κοιλιά του και την γεμίζουμε με γέμιση και 1/2 φέτα λεμονιού.
- τοποθετούμε το ψάρι στο ταψί.
- Ρίχνουμε επάνω από τα ψάρια λίγο αλάτι, ρίγανη, 1/2 κούπα ελαιόλαδο , το χυμό του λεμονιού και 1 κούπα νερό.
- τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο για μισή ώρα...
- Βγάζουμε το ταψί και Γυρίζουμε τα ψάρια με βοήθεια από 2 κουτάλια
- τοποθετούμε ξανά στον φούρνο για 10 λεπτά...
Καλή Όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου