Λουκουμάδες παραλίας με
συνταγή της Μαριέτας Ιωσηφίδου
Ένας λουκουμάς με βελονάκι, λίγο μικρότερος από τον
πραγματικό της παραλίας . Έχει όμως όλη τη γλύκα και νοστιμιά του αυθεντικού
λουκουμά και έτσι, τον επέλεξα για να σας τον παρουσιάσω ώστε να
γίνει ο βοηθός μας, στα ραψίματα και τα πλεξίματα μας , για να στερεώνουμε τις
καρφίτσες και τις βελόνες του ραψίματος.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- · Νήμα μεσαίου πάχους σε δύο αποχρώσεις. 30 γραμμάρια σε αποχρώσεις του καφέ ή μπέζ και 20γράμ σε λευκό ή ρόζ .
- · Βελονάκι ν.3,5 ή 4 ανάλογα με το νήμα μας και τον τρόπο που πλέκουμε.
- · Ένα σημάδι για πλέξιμο με βελονάκι
- · Γέμιση για μαξιλάρια
- · Καρφίτσες με χρωματιστό κεφαλάκι
- · Βελόνα πλεκτού για ράψιμο
- · Ψαλίδι
Συντομογραφίες:
- · Κ : κύκλος
- · Αγ: ΄αριχτο γαϊτανάκι
- · Π : ποδαράκι
- · Δπ: διπλό ποδαράκι
Ξεκινάμε το πλέξιμο:
·
Πλέκουμε ένα γαϊτανάκι με 20 αλυσίδες
·
Ενώνουμε την τελευταία με την πρώτη αλυσίδα για
να δώσουμε το σχήμα ενός δαχτυλιδιού
·
Τοποθετούμε σημάδι για να ξέρουμε που
ολοκληρώνεται ο κύκλος μας
·
Κ1: 1αγ σε κάθε π του κύκλου, συνολικά στο τέλος
20αγ
·
Κ2: *1αγ, στο επόμενο αγ πλέκουμε 2αγ στον ίδιο
πόντο (αύξηση), συνεχίζουμε από * κατά μήκος όλου του κύκλου, συνολικά στο
τέλος 30αγ
·
Κ3: 1αγ σε κάθε αγ του κύκλου – 30αγ
·
Κ4: *1αγ, 2αγ στο επόμενο αγ(αύξηση)* ,
συνεχίζουμε από * κατά μήκος όλου του κύκλου, συνολικά στο τέλος 45αγ.
·
Κ5 έως και Κ10: 1αγ σε κάθε αγ του κύκλου – 45αγ
σε κάθε κύκλο
·
Κ11: *1αγ, 2αγ μαζί (μείωση)*, συνεχίζουμε από *
κατά μήκος όλου του κύκλου, συνολικά 30αγ στον κύκλο.
·
Κ12: 1αγ σε κάθε αγ του κύκλου – 30αγ
·
Κ13: *1αγ, 2αγ μαζί (μείωση)*, συνεχίζουμε από *
κατά μήκος όλου του κύκλου, συνολικά 20αγ στον κύκλο.
·
Κ14: 1αγ σε κάθε αγ του κύκλου – 30αγ
·
Κλείνουμε τον τελευταίο πόντο, κόβουμε το νήμα
μας αφήνοντας ένα μεγάλο κομμάτι κλωστής για να ράψουμε τον λουκουμά μας.
Με το
δεύτερο χρώμα μας ξεκινάμε να πλέξουμε το γλάσο το στόλισμα του λουκουμά μας.
·
Πλέκουμε ένα γαϊτανάκι με 20 αλυσίδες
·
Ενώνουμε την τελευταία με την πρώτη αλυσίδα για
να δώσουμε το σχήμα ενός δαχτυλιδιού
·
Τοποθετούμε σημάδι για να ξέρουμε που
ολοκληρώνεται ο κύκλος μας
·
Κ1: 1αγ σε κάθε π του κύκλου, συνολικά στο τέλος
20αγ
·
Κ2: *1αγ, στο επόμενο αγ πλέκουμε 2αγ στον ίδιο
πόντο (αύξηση), συνεχίζουμε από * κατά μήκος όλου του κύκλου, συνολικά στο
τέλος 30αγ
·
Κ3: 1αγ σε κάθε αγ του κύκλου – 30αγ
·
Κ4: *1αγ, 2αγ στο επόμενο αγ(αύξηση)* ,
συνεχίζουμε από * κατά μήκος όλου του κύκλου, συνολικά στο τέλος 45αγ.
·
Κ5: 5αγ στους 5 πόντους του κύκλου και μετά
πλέκουμε στο 6ο αγ του κύκλου
2ποδαράκια ή 2δπ όπως εμείς επιλέγουμε για να δημιουργήσουμε τις
σταγόνες του γλάσου που ρέουν. Συνεχίζουμε να εναλλάσσουμε το πλέξιμο αυτών των
6 πόντων μέχρι να ολοκληρώσουμε τον κύκλο μας.
·
Κόβουμε το νήμα μας και αφήνουμε μία μεγάλη ουρά
για να ράψουμε τον γλάσο στον λουκουμά μας.
·
Ράβουμε το γλάσο στον καφέ λουκουμά μας και
ράβουμε χρωματιστή κλωστή με βελονιές τρυπώματος για να διακοσμήσουμε και στερεώνουμε
τις καρφίτσες με χρωματιστά κεφαλάκια.
💙💚💛💜💓💙💚💛💜💗💙💚💛💜💗
Donuts Pincushion, recipe by Marieta Iosifidou
This one in measure is
a little bigger than the original
donut
but the same sweet tasty
Materials
- · Yarn: any brown for donut - any white for frosting or pink for strawberry
- · Hook: 3,5 or 4 it depends from the yarn
- · Polyester filling
- · Straight pins with colored heads
Abbreviations: (American terms)
- Sc: single crochet
- R: round
- Dec: decrease - sc2tog:join next two sts with sc2tog
- Inc: increase
- S/sts: stitch/stitches
- Ch: chain
- ss: slip stitch
- Dc: double crochet
- Tr: treble crochet
Starting
DONUT:
Chain 20
Join the chain with
a ss into the first chain.Be careful no to twist.So we form ring
·
R1: sc in each chain around (do not join, mark beginning of
every row) – 20sts
·
R2: *1 sc, 2 sc in next sc* - Repeat to end of row 30sts
·
R3: sc in each chain around – 30sts
·
R4: *1 sc, 2 sc in next sc* , Repeat to end of row – 45sts
·
R5- R10: sc in each chain
around – 45sts
·
R11: *1 sc, dec in next sc-(sc2tog)* Repeat to end of row 30sts
·
R12: sc in each chain around – 30sts
·
R13: *1 sc, dec in next sc* Repeat to end of row 20sts
·
R14: sc in each chain around – 20sts
·
Finish off, leaving long tail for sewing
·
Fold so first and last rows meet, forming a donut
·
Whip stitch first & last rows together (center of donut)
stuffing as
you go
·
ICING : with the second color of your choice,
·
Chain 20
·
Join the chain with a ss into the first chain.Be careful no to
twist.So we form ring
·
Repeat rows 1-4 of donut
·
R:5 sc around, changing sc to 2 dc or
2 tr when needed,
to form drips
·
Finish off, leaving long tail for sewing
Sew icing to top of donut.
You can decorate your donuts with beads or
with yarn in different color to make sts all over the icing.
ΜΜ!!!!Τελειοι και λαχταριστοί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή. Φιλιά
Διαγραφή