Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

VIDEO Πλέκουμε με βελονες ΓΑΝΤΙ με αντίχειρα - FINGERLESS glove flat knitting

Πλέκουμε  βελόνες ΓΑΝΤΙ με αντίχειρα 
 FINGERLESS glove  flat knitting

 Αγαπητές και αγαπητοί μου αναγνώστες, η σημερινή ανάρτηση είναι η πρώτη δημιουργική ανάρτηση του 2018. Μια μεγάλη απώλεια της ζωή μου με κράτηση μακρυά από το blogοσπιτό μου για δύο μήνες. Ομως,  μέσα από τον μεγάλο πόνο έρχεται μία νέα αρχή . Ξεκινάμε τη δημιουργική μας χρονιά 2018, χαράσοντας  στο Marieta's Yarnland,  ένα νέο δημιουργικό-εκπαιδευτικό δρόμο αυτό των video . Μέσα από μια νέα προσέγγιση, θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου επάνω στο πλέξιμο με βελόνες και  βελονάκι. Είναι μια νέα αρχή και ζητώ την επιείκειά σας για τα video που έγιναν με μεράκι και ιδιαίτερη προσπάθεια χωρίς καμία επαγγελματική παρέμβαση. 
Για όλο το εγχείρημα, οφείλω , ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την αμέριστη βοήθεια στα δύο αγόρια της ζωής μου:
  • στον ακούραστο σύντροφο και συμπαραστάτη  στη ζωή μου κ.Παύλο Νούνη και 
  • στην μονάκριβη αγάπη της ζωής μου,  τον γιό μου Πρόδρομο Πέϊο
γιατί μου δίνουν δύναμη ψυχής καθώς ειναι δίπλα μου και με υποστηρίζουν τις δημιουργικές μου ανησυχίες . 

 Πλέκουμε με βελόνες, γάντια με αντίχερα.
 Η ιδιαιτερότητά τους είναι, οτι τα δημιουργούμε με ανοιχτό πλέξιμο. Μπορούμε να τα πλέξουμε με κυκλικές ή ίσιες βελόνες. Το νήμα που χρησιμοποίησα ειναι Kartopu Elite και βελόνες ν.3 τις οποίες σε αρκετά σημεία του πλεκτού άλλαξα με ν.2,5 γιατί ήθελα ένα αποτέλεσμα πιό σφιχτό στο γάτνι μου. Το νούμερο από τις βελόνες εξαρτάτε και από τον τρόπο που πλέκουμε. Μπορείτε να πλέξετε το γάντι όλο  και με ν.2,5 βελόνες, για ένα πιό σταθερό και σφιχτό γάντι που θα στρώσει επάνω στο χέρι σας. Θα χρειαστείτε επίσης, βελόνα ραψίματος πλεκτού , ψαλίδι και 4 σημάδια. (2 για τις ούγιες  του γαντιού και 2 για τον αντίχειρα). 
Υλικά:
  • Νήμα, 1 κουβάρι νήμα Kartopu Elite ,sport light
  • Βελόνες, ίσιες ή κυκλικές - ν.2,5  ή ν.3
  • Ψαλίδι
  • Βελόνα για ράψιμο πλεκτών
  • 4 σημάδια
Το γάντι ολοκληρώνεται σε 6 βίντεο  βήμα βήμα.
Σας παρθέτω και τις γραπτές οδηγίες για το γάντι  για να τις χρησιμοποιήσετε συνδυαστικά με το βίντεο. 















Συντομογραφίες:


Κ : Καλός πόντος 
Α: Ανάποδος πόντος
ΚΠ: Καλή Πλευρά πλεκτού         
ΑΠ: Ανάποδη Πλευρά πλεκτού
Μ1l= Aριστερή αύξηση σηκώνοντας πόντο ανάμεσα από 2 πόντους

Μ1r= Δεξιά αύξηση σηκώνοντας πόντο ανάμεσα από 2 πόντους


Ξεκινάμε το πλέξιμο:   Ρίχνουμε 39 πόντους.

Σ1-ΚΠ: 1 Άπλεκτος πόντος, τσ,  *Α1,Κ1* επανάληψη από * ως 1π πριν το τέλος της σειράς, τσ, Κ1.

Σ2 – ΑΠ: 1Απλεκτος πόντος, μσ, *Α1,Κ1* επανάληψη από * ως 1π πριν το τέλος της σειράς, μσ, Κ1.

Επαναλαμβάνουμε τις σειρές Σ1 και Σ2 για 6 φορές. Να έχουμε συνολικά 12 σειρές από την αρχή Αλλάζουμε βελόνες μεγαλύτερες κατά ½ νούμερο και πλέκουμε 12 σειρές με την πλέξη ζέρσεϊ

25η Σ , ΚΠ:  αρχίζουμε να πλέκουμε να πλέξω το δάχτυλο.

Πλέκουμε Απλ1, 18πόντους με την Κ. Όταν πλέξω και τον 19 πόντο, τοποθετώ ένα σημάδι . Κάνω μία αριστερή αύξηση M1l σηκώνοντας πόντο από κάτω , Κ1, Αύξηση δεξιά Μ1r. Τοποθετώ ένα σημάδι(3π)

Συνεχίζουμε να πλέκουμε τους υπόλοιπους πόντους της με την πλέξη ζέρσεϊ. (ακόμη 19 πόντους)

26η Σ – ΑΠ: Α όλους τους πόντους.

(με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε να πλέκουμε το γάντι μας, μέχρι να έχουμε ανάμεσα στα σημάδια 15 πόντους-μέχρι τη Σ38 – ΑΠ). 

39η Σ – ΚΠ: Πλέκουμε τους 19 πόντους με K. Παίρνουμε μία βελόνα ραψίματος πλεκτών και βάζουμε μία κλωστή . Πηγαίνουμε στον 1ο πόντο του δάχτυλου και σηκώνουμε 1π από κάτω , και μετά περνάμε τους 15 πόντους του δάχτυλου στην βελόνα και σηκώνουμε και 1π από κάτω με την βελόνα και περνάμε αυτούς τους 17 πόντους στην κλωστή και τους δένουμε . Τους αφήνουμε σε αναμονή. . Ρίχνουμε 3π και Συνεχίζουμε  να πλέκουμε τους επόμενους 19 πόντους

 40η Σ – ΑΠ: Α όλοι οι πόντοι.

Για ακόμη 6 σειρές πλέξη ζέρσεϊ σε όλους του πόντους μας. Με μικρότερες βελόνες, πλέκουμε άλλες 6 σειρές λάστιχο 1-1. Κλείνουμε όλους του πόντους με ελαστικό κλείσιμο.

Πλέκουμε  το δάχτυλο

Για να το πλέξουμε ανοιχτό το δάχτυλο: Βάζουμε  τους πόντους σε μια βελόνα και ρίχνουμε και ακόμη 3πόντους. Είμαστε στην ΑΠ και  πλέκουμε όλους τους πόντους με ΑΚ στην ΑΠ και μετά γυρίζουμε το πλεκτό και πλέκουμε με Κ στην ΚΠ, έτσι ώστε να έχουμε αποτέλεσμα την πλέξη ζέρσεϊ.  Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για 5 σειρές συνολικά. Μετά πλέκουμε 3 σειρές με λάστιχο 1-1 και στο τέλος κλείνουμε τους πόντους με ελαστικό τρόπο. Ράβουμε το δάχτυλο ενώνοντας τις δύο πλευρές και μετά ράβουμε το άνοιγμα μεταξύ του δάχτυλου και του σώματος του γαντιού. Ράβουμε και το γάντι ενώνοντας τις δύο πλευρές


https://www.ravelry.com/stores/marieta-iosifidou-designs/manage

Σας εύχομαι  χαρούμενες ώρες πλεξίματος και δημιουργίας.
  •  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σχέδιο  για προσωπικές σας δημιουργίες. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση απαραίτητη η συναίνεση της σχεδιάστριας.
  • Τα Πνευματικά Δικαιώματα από το σχέδιο, τις φωτογραφίες και τα βίντεο είναι κατοχυρωμένα συμβολαιογραφικά στη Marieta Iosifidou Designs .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου