Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Συνταγή Λουκουμάδες της Μαριέτας - Recipie Crochet Donut



 Λουκουμάδες της παραλίας 
συνταγή της Μαριέτας Ιωσηφίδου



Ένας  λουκουμάς  με βελονάκι, λίγο μικρότερος από τον πραγματικό της παραλίας . Έχει όμως όλη τη γλύκα και νοστιμιά του αυθεντικού λουκουμά  και έτσι,  τον επέλεξα για να σας τον παρουσιάσω ώστε να γίνει ο βοηθός μας, στα ραψίματα και τα πλεξίματα μας , για να στερεώνουμε τις καρφίτσες και τις βελόνες του ραψίματος.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
·         Νήμα μεσαίου πάχους σε δύο αποχρώσεις. 30 γραμμάρια σε αποχρώσεις του καφέ ή μπέζ και 20γράμ σε λευκό ή ρόζ .
·         Βελονάκι  ν.3,5 ή 4 ανάλογα με το νήμα μας και τον τρόπο που πλέκουμε.
·         Ένα σημάδι για πλέξιμο με βελονάκι
·         Γέμιση για μαξιλάρια
·         Καρφίτσες με χρωματιστό κεφαλάκι
·         Βελόνα πλεκτού για ράψιμο
·         Ψαλίδι
Συντομογραφίες:
·         Κ : κύκλος
·         Αγ: ΄αριχτο γαϊτανάκι
·         Π : ποδαράκι
·         Δπ: διπλό ποδαράκι
Ξεκινάμε το πλέξιμο:
·         Πλέκουμε ένα γαϊτανάκι με 20 αλυσίδες
·         Ενώνουμε την τελευταία με την πρώτη αλυσίδα για να δώσουμε το σχήμα ενός δαχτυλιδιού
·         Τοποθετούμε σημάδι για να ξέρουμε που ολοκληρώνεται ο κύκλος μας
·         Κ1: 1αγ σε κάθε π του κύκλου, συνολικά στο τέλος 20αγ
·         Κ2: *1αγ, στο επόμενο αγ πλέκουμε 2αγ στον ίδιο πόντο (αύξηση), συνεχίζουμε από * κατά μήκος όλου του κύκλου, συνολικά στο τέλος 30αγ
·         Κ3: 1αγ σε κάθε αγ του κύκλου – 30αγ
·         Κ4: *1αγ, 2αγ στο επόμενο αγ(αύξηση)* , συνεχίζουμε από * κατά μήκος όλου του κύκλου, συνολικά στο τέλος 45αγ.
·         Κ5 έως και Κ10: 1αγ σε κάθε αγ του κύκλου – 45αγ σε κάθε κύκλο
·         Κ11: *1αγ, 2αγ μαζί (μείωση)*, συνεχίζουμε από * κατά μήκος όλου του κύκλου, συνολικά 30αγ στον κύκλο.
·         Κ12: 1αγ σε κάθε αγ του κύκλου – 30αγ
·         Κ13: *1αγ, 2αγ μαζί (μείωση)*, συνεχίζουμε από * κατά μήκος όλου του κύκλου, συνολικά 20αγ στον κύκλο.
·         Κ14: 1αγ σε κάθε αγ του κύκλου – 30αγ
·         Κλείνουμε τον τελευταίο πόντο, κόβουμε το νήμα μας αφήνοντας ένα μεγάλο κομμάτι κλωστής για να ράψουμε τον λουκουμά μας.



Με το δεύτερο χρώμα μας ξεκινάμε να πλέξουμε το γλάσο το στόλισμα του λουκουμά μας.
·         Πλέκουμε ένα γαϊτανάκι με 20 αλυσίδες
·         Ενώνουμε την τελευταία με την πρώτη αλυσίδα για να δώσουμε το σχήμα ενός δαχτυλιδιού
·         Τοποθετούμε σημάδι για να ξέρουμε που ολοκληρώνεται ο κύκλος μας
·         Κ1: 1αγ σε κάθε π του κύκλου, συνολικά στο τέλος 20αγ
·         Κ2: *1αγ, στο επόμενο αγ πλέκουμε 2αγ στον ίδιο πόντο (αύξηση), συνεχίζουμε από * κατά μήκος όλου του κύκλου, συνολικά στο τέλος 30αγ
·         Κ3: 1αγ σε κάθε αγ του κύκλου – 30αγ
·         Κ4: *1αγ, 2αγ στο επόμενο αγ(αύξηση)* , συνεχίζουμε από * κατά μήκος όλου του κύκλου, συνολικά στο τέλος 45αγ.
·         Κ5: 5αγ στους 5 πόντους του κύκλου και μετά πλέκουμε στο 6ο αγ του κύκλου  2ποδαράκια ή 2δπ όπως εμείς επιλέγουμε για να δημιουργήσουμε τις σταγόνες του γλάσου που ρέουν. Συνεχίζουμε να εναλλάσσουμε το πλέξιμο αυτών των 6 πόντων μέχρι να ολοκληρώσουμε τον κύκλο μας.
·         Κόβουμε το νήμα μας και αφήνουμε μία μεγάλη ουρά για να ράψουμε τον γλάσο στον λουκουμά μας.
·         Ράβουμε το γλάσο στον καφέ λουκουμά μας και ράβουμε χρωματιστή κλωστή με βελονιές τρυπώματος για να διακοσμήσουμε και στερεώνουμε τις καρφίτσες με χρωματιστά κεφαλάκια.

 Oλες οι φωτογραφίες είχαν την επιμέλεια του κ. Paul P Nounis
Χαρούμενα πλεξίματα
Σας ευχαριστώ για την εκτίμηση σας στο πρόσωπο μου και στη δουλειά μου




Donut Pincushion by Marieta Iosifidou 


This one is a little bigger than the original donut
Materials
·        Yarn: any brown for donut - any white for frosting or pink for strawberry
·        Hook: 3,5 or 4 it depends from the yarn
·        Polyester filling
·        Straight pins with colored heads
Abbreviations: (American terms)
Sc: single crochet
R: round
Dec: decrease - sc2tog:join next two sts with sc2tog
Inc: increase
S/sts: stitch/stitches
Ch: chain
ss: slip stitch 
Dc: double crochet
Tr: treble crochet 

 Starting 
DONUT:
Chain 20
Join the chain with a ss into the first chain.Be careful no to twist.So we form ring

·        R1: sc in each chain around (do not join, mark beginning of every row) – 20sts
·        R2: *1 sc, 2 sc in next sc* - Repeat to end of row 30sts
·        R3: sc  in each chain around – 30sts
·        R4: *1 sc, 2 sc in next sc* , Repeat to end of row – 45sts
·        R5- R10: sc in each chain around – 45sts
·        R11: *1 sc, dec in next sc-(sc2tog)* Repeat to end of row 30sts
·        R12: sc in each chain around – 30sts
·        R13: *1 sc, dec in next sc* Repeat to end of row 20sts
·        R14: sc in each chain around – 20sts
·        Finish off, leaving long tail for sewing
·        Fold so first and last rows meet, forming a donut
·        Whip stitch first & last rows together (center of donut) stuffing as you go
·        ICING  : with the second color of your choice,
·        Chain 20
·        Join the chain with a ss into the first chain.Be careful no to twist.So we form ring
·        Repeat rows 1-4 of donut
·        R:5 sc around, changing sc to 2 dc or 2 tr when needed, to form drips
·        Finish off, leaving long tail for sewing

 Sss   Sew icing to top of donut. You can decorate your donuts with beads or with yarn in different color to make sts all over the icing. 



All photos by Paul P Nounis






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου