Κυριακή 17 Απριλίου 2016

"Βάφουμε Πασχαλινά Αυγά με κλωστές Φλός" , Μαριέτα Ιωσηφίδου



   "Βάφουμε Πασχαλινά Αυγά"
   από την Μαριέτα Ιωσηφίδου


Οι μέρες του Πάσχα πλησιάζουν και έτσι αρχίζουμε τις γιορτινές ετοιμασίες. Ξεκινάμε , με τη διακόσμηση των αυγών . Τα φετινά μας αυγά θα τα βάψουμε με τη βοήθεια νήματος... φλος (εμείς χωρίς νήμα μάλλον θα ήταν αδύνατον).  Ξεκινάμε λοιπόν με την καταγραφή των υλικών που θα χρειαστούμε: 
  • Μια καρτέλα με αυγά (30 αυγά) ή όσα επιθυμείτε
  • ένα ψαλίδι
  • κλωστές φλός σε διάφορα χρώματα (επιλογής σας)
  • 4-5 πιατάκια μικρά , όσα και τα χρώματα που θα επιλέξουμε
  • Μια μεγάλη λεκάνη που να χωράει τα αυγά
  • Μια μεγάλη κατσαρόλα 
  • Αλουμινόχαρτο κουζίνας
  • Χαρτί-Ρολό κουζίνας 
  • λίγο βαμβάκι 
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

Ξεκινάμε τη διαδικασία:

  • Πλένουμε τα αυγά για να ειναι καθαρά και τα τοποθετούμε μέσα στη λεκάνη με νερό.
  • Παίρνουμε το κάθε ματσάκι (κάθε χρώμα ξεχωριστά) το διπλώνουμε στα δύο και το ξαναδιπλώνουμε στα δύο. Κόβουμε τις άκρες του και από τις δύο πλευρές και βάζουμε τις κομμένες κλωστές σε κάθε πιατάκι ξεχωριστά.
  • Παίρνουμε το αλουμινόχαρτο και το κόβουμε σε λωρίδες με 20 εκατ. πλάτος. Μετά κόβουμε την κάθε λωρίδα στη μέση. Και έχουμε τετράγωνα αλουμινόχαρτα με 20 εκατ. πλευρά. Τα τοποθετούμε δίπλα μας στο τραπέζι.




  • Γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό και βάζουμε μέσα μια κουταλιά ξύδι.Βάζουμε την κατσαρόλα στο τραπέζι.
  • Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, βάζουμε μέσα λίγα νήματα από διαφορετικά χρώματα, παίρνουμε ένα αυγό από τη λεκάνη βρεγμένο και το τοποθετούμε επάνω στα νήματα. Βάζουμε και άλλα νήματα έτσι ώστε να σκεπαστεί το αυτό. Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο γύρω από το αυγό να κλείσει καλά. Τοποθετούμε το τυλιγμένο αυγό μέσα στο κρύο νερό της κατσαρόλας.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσουμε την κατσαρόλα. 
  • Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στη μεσαία θέση και βάζουμε την κατσαρόλα επάνω στη φωτιά.  Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, αφήνουμε την κατσαρόλα από τη στιγμή του βρασμού για 8-10 λεπτά. 
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε στον νεροχύτη το καυτό νερό και γεμίζουμε με  κρύο. 
  • Αφήνουμε τ'αυγά  για 5 λεπτά στο κρύο νερό  και μετά βγάζουμε τα αυγά από την κατσαρόλα. Ξετυλίγουμε το αλουμινόχαρτο, πετάμε τις κλωστές  και τοποθετούμε τ'αυγά,  σε μια πετσέτα ή στην χάρτινη θήκη που τ'αγοράσαμε για να στεγνώσουν. 
  • Μόλις στεγνώσουν, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας και βαμβάκι, το βρέχουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε απαλά επάνω στα αυγά για να γυαλίσουν.  
  • Τα αυγά μας είναι έτοιμα, Καλό Πάσχα. 
https://www.ravelry.com/designers/marieta-iosifidou
 




2 σχόλια: