Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Πλεκτό Σκουφάκι για το Πασχαλινό Αυγό, Δωρεάν σχέδιο από την Μαριέτα Ιωσηφίδου




Πλεκτό Σκουφάκι για το Πασχαλινό Αυγό 
Δωρεάν Σχέδιο
της Μαριέτας Ιωσηφίδου




Το Πάσχα πλησιάζει και επειδή  μας αρέσουν τα χαριτωμένα πλεκτά με βελονάκι  ... σκεφτήκαμε ότι ήρθε η ώρα, να πλέξουμε σκουφάκια για να σκεπάσουν τα κόκκινα ή πολύχρωμα αυγά του Πάσχα.

Πλέκονται εύκολα και γρήγορα, δίνουν χαρά, φέρνουν χαμόγελο, ότι χρειαζόμαστε για μια θετική ματιά και Αισιοδοξία .

Γνώσεις :

·   μαγικός κύκλος,
·   αλυσίδα στον αέρα,
·   άριχτο γαϊτανάκι,
·   βουβός πόντο, 
    μείωση
·  αύξηση : 2 άριχτα στον ίδιο πόντο
·  φτιάχνουμε μια  φούντα
·
Υλικά:

·   Με νήμα DK light ή Sport ( τα σκουφάκια της φωτογραφίας είναι πλεγμένα το μπλέ με Alize Extra και το ροζ με  νήμα μεσαίου πάχους)
·   ν.4 βελονάκι
·  Ψαλίδι
2 ματάκια ή 2 μικρά κουμπιά
·  Βελόνα να σταθεροποιήσουμε το νήμα μας




Αρχή σχεδίου :
·     Μαγικό κύκλο ή 4 αλυσίδες που τις ενώνουμε με βουβό πόντο
·     Κύκλος1:  5 άριχτα μέσα στον κύκλο, ενώνουμε το τελευταίο άριχτο με το 1ο άριχτο με 1βουβό πόντο. Πλέκουμε 1 αλυσίδα
·    Κύκλος 2ος :  αύξηση σε κάθε πόντο του κύκλου,  ενώνουμε το τελευταίο άριχτο με το 1ο άριχτο με 1βουβό πόντο. 
    Πλέκουμε 1 αλυσίδα (10 πόντους στον κύκλο)
·   Κύκλος 3ος :  *(1αριχτο, στον διπλανό πόντο 2 άριχτα στον ίδιο πόντο – αύξηση), επανάληψη από * σε όλους τους πόντους του κύκλου,  ενώνουμε το τελευταίο άριχτο με το 1ο άριχτο με 1βουβό πόντο. Πλέκουμε 1 αλυσίδα (15 πόντους στον κύκλο)
·   Κύκλος 4ος
·   *(1 άριχτο γαϊτανάκι σε κάθε πόντο ), επανάληψη από * σε όλους τους πόντους του κύκλου,  ενώνουμε το τελευταίο άριχτο με το 1ο άριχτο με 1βουβό πόντο. Πλέκουμε 1 αλυσίδα(15 πόντους στον κύκλο)

·  Κύκλος 5ος
·   *(1αριχτο, 1 άριχτο, 2 άριχτα στον ίδιο πόντο – αύξηση ), επανάληψη από * σε όλους τους πόντους του κύκλου,  ενώνουμε το τελευταίο άριχτο με το 1ο άριχτο με 1βουβό πόντο. Πλέκουμε 1 αλυσίδα (20 πόντους στον κύκλο)

·   Κύκλος 6ος
·   *(1αριχτο, 1 άριχτο, 1άριχτο,2 άριχτα στον ίδιο πόντο – αύξηση ), επανάληψη από * σε όλους τους πόντους του κύκλου,  ενώνουμε το τελευταίο άριχτο με το 1ο άριχτο με 1βουβό πόντο. Πλέκουμε 1 αλυσίδα (25 πόντους στον κύκλο)
· Κύκλος 7ος μέχρι και τον 13ο κύκλο
   *(1 άριχτο γαϊτανάκι σε κάθε πόντο ), επανάληψη από * σε όλους τους πόντους του κύκλου,  ενώνουμε το τελευταίο άριχτο με το 1ο άριχτο με 1βουβό πόντο. (25 πόντους στον κύκλο),
·  Κύκλος 14ος :  πλέκουμε όλους τους πόντους με την πλέξη κάβουρας  . Εναλλακτικά, Αν θέλουμε μπορούμε να πλέξουμε 1 πικό με 2 αλυσίδες σε κάθε πόντο  ΄Η μπορούμε να πλέξουμε 1 άριχτο γαϊτανάκι σε κάθε πόντο.
·  Τέλος, Κόβουμε και σταθεροποιούμε  το νήμα .
·  Δημιουργούμε μια φούντα και την ράβουμε στην κορυφή του σκούφου.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου