Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Μαρτιάτικο βραχιόλι - March's Bracelet


1. Μαρτιάτικο Βραχιόλι με βελονάκι της Μαριέτας Ιωσηφίδου
Το βραχιολάκι του Μάρτη στην Ελλάδα της καρδιάς μας,  συμβολίζει τον ερχομό της ΄Ανοιξης και το ξύπνημα της ζωής ξανά μετά το χειμώνα. Τα παιδιά την πρώτη μέρα του Μάρτη , βάζουν στο χεράκι τους δύο κλωστούλες στριμμένες μεταξύ τους και τις φοράνε μέχρι 31 Μαρτίου για να μην καούν από τον δυνατό ήλιο του Μάρτη. Οταν τις βγάλουν, αφήνουν το βραχιολάκι τους στα φυτά της αυλής ή στη γλάστρα για να το πάρουν τα χελιδόνια και να το ταξιδέψουν στα πέρατα της γης. Με έμπνευση από την Ελληνική μας παράδοση, τις θύμησες από τα παιδικά μου χρόνια και τα βραχιολάκια στο διαδίκτυο , έπλεξα και έγραψα το νέο μου σχέδιο για Μαρτιάτικο βραχιολάκι που μπορείτε να βρείτε εδώ Μαρτιάτικο βραχιόλι της Μαριέτας Ιωσηφίδου
 Εγώ χρησιμοποίησα βαμβακερό νήμα  (το έπλεξα και με ακρυλικο που είχα, έγινε πιό μεγάλο σε μέγεθος) και βελονάκι ν.2. To συνολικό μήκος του βραχιολιού δεν ξεπερνά τα 11-15 εκατοστά. Εξαρτάτε από το μέγεθος της κλωστής και του χεριού που θα φορεθεί.  Δεν θα σας πάρει περισσότερο από μία ώρα για να ολοκληρώσετε το πλεκτό σας.  Μπορείτε να διακοσμήσετε το βραχιολάκι σας με πέρλες λευκές και κόκκινες ή και με μικρά ματόχαντρα. Για να δημιουργήσω το δέξιμο στο βραχιολάκι μου, χρησιμοποίησα κορδέλες σε κόκκινο και άσπρο χρώμα .  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρικάκια για κοσμήματα και κλιπς.
 Καλό Μήνα και προσοχή μη σας κάψει ο Μάρτης.



The March bracelet in Greece, symbolizing the coming of Spring. On the first day of March the children put in their hand a wristband with red and white yarn, to have luck and not be burned by the blazing sun. Inspired by children and in March that comes in a few days in our lives, I knit and I wrote the pattern for a happy and easy bracelet. I used thick yarn, cotton perle petalouda n.5 and a hook n.2. It took me an hour to finished it. You can decorate the bracelet with perle in white and red color of an perle of beads you prefer. I like very much beads eye. The length for the bracelet depends on the hand. Usually 12-15cm. You can use ribbons red and white in the two sides to ty a bow in the end of to use clips for the jewelry. Enjoy your March Bracelet. You can found the pattern here March's Bracelet by Marieta Iosifidou 


 2. Μπορείτε να δείτε και να δημιουργήσετε 5 διαφορετικά βραχιολάκια για το Μάρτη (χρησιμοποιώντας κόκκινο και άσπρο νήμα)  βλέποντας αυτό το υπέροχο video της Sara.



 You can create 5 different bracelets for March (using red and white yarn) as you will follow the Sara's video DIY 5 bracelets. Try it.



 3. Ενα πολύ αγαπησιάρικο Μαρτιάτικο βραχιολάκι με καρδούλες από την Kiki Chrochet εδώ:
And a very lovely March Brachelet from Kiki Crochet here:











4 σχόλια:

  1. Πανέμορφες όλες οι προτάσεις! Νομίζω πως θέλω να τα φτιάξω όλα!
    ;-)
    ΣΜΟΥΤΣ! Καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννα μου χαίρομαι που σου άρεσαν οι Μαρτιάτικες προτάσεις. Καλός και ευλογημένος να είναι ο Μάρτης που μας έρχεται με τα Μαρτάκια του και τη χαρά της ΄Ανοιξης. Χαιρετισμούς στον Γιάννη.

      Διαγραφή
  2. Όλο εκπλήξεις μας έχεις Μαριέτα μου,όμορφα τα σχεδιάκια σου για τον Μάρτη!!!
    Μόνο αν μου επιτρέπετε να προσθέσω κάτι σχετικά, με τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου....στα δικά μας μέρη τον φοράμε τον Μάρτη,μέχρι στην Λαμπρή,που θα τον βάλουμε στο κατσικάκι σύμφωνα με την παράδοση,για να μην φύγει μέσα από τον φούρνο!
    Με το καλό πρώτα ο Θεός να τον δεχτούμε με υγεία και χαρά!!!
    Καλό ξημέρωμα,γλυκιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη καλύτερα. Μήπως να το μεταφέρουμε αυτό το έθιμο και προς τα εμας; Σ'ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή