Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Nelly's Secret Garden-1η Μαρτίου 2015



Ελπίδα, Μαριέτα,Αναστασία, Ελένη, Πέτρα, ΄Εφη, Βιβή, Εύη, Στέλλα, Νέλλη, Ελσα, Ελένη και πίσω απο την κάμερα, Αννίτα,Παύλος, Μαρία Μιχ.
Η ομάδα  μας , υποδέχτηκε τον Μάρτη και την ΄Ανοιξη 2015, στο πανέμορφο και δημιουργικό εργαστήριο "Νelly's Secret Garden", τον μυστικό κήπο της Νέλλης. Nellys-Secret-Garden.



 Ο χώρος είναι παραμυθένιος, νεραϊδούλες, χρώματα, ζωγραφιές, έπιπλα εποχής και καθρέφτες vintage. Μαγεύομαι κάθε φορά που τον επισκέφτομαι . Ο χώρος αυτός, είναι ο καθρέφτης της ψυχής και της προσωπικότητας της  Νέλλης Αφεντουλίδου που  τον οραματίστηκε, τον δημιούργησε και τον υποστηρίζει με αγάπη και σεβασμό.  Η δασκάλα του πλεξίματος και της ραπτικής κ. Εύη Καμπούρογλου, είναι μια άλλη χρυσοχέρα και πολυτάλαντη,  πριγκήπισσα του παραμυθιού. Νέλλη  & Εύη, φίλες και συμμαθήτριες από τα 8 τους χρόνια,   "φτιαγμένες απο βελούδο και ταφτά ,ζυμωμένες με αμυγδαλόψιχα και ροδόνερο, λαμπερές  και ζεστές σαν τον ήλιο του καλοκαιριού". Η φιλοξενία τους... δεν υπάρχει καλύτερη.

 Ενημερωθήκαμε για το εργαστήριο (πώς ξεκίνησε, πώς λειτουργεί, τα τμήματα που υπάρχουν, τα όνειρά και οι προοπτικές των κοριτσιών),







ήπιαμε καφέδες μυρωδάτους και τσαγάκια βιολογικά, και μας έφτιαξαν τα κορίτσια... έναν χαλβά σιμιγδαλένιο με πορτοκάλι (αχ να είχα τώρα λιγουλάκι...), κέϊκ με σοκολάτα, ταχινόπιτες υπέροχες, έφτιαξα και εγώ μια "μελιτζανόπιτα" για το καλό βρε κορίτσια... , ακούσαμε μουσικά κομμάτια υπέροχα,


Βιβή, Εύη, Νέλλη, Μαριέτα και η Αννίτα που πλέκει τα ερυθρόλευκα νήματα περιμένουν να γίνουν Μάρτης!




 πλέξαμε και φορέσαμε "Μάρτηδες" για το καλό & το έθιμο (μη μας κάψει ο ήλιος) ,


Η Στέλλα πλέκει Μάρτη

Το έμαθα και  φτιάχνω Μάρτη! Αντε και του χρόνου με υγεία!

τράβα απο εδώ, πέρνα το απο πάνω, όχι απο κάτω! Ελένη,Εφη, Σούλα, Ελσα
H Ελπίδα προσπαθεί να φτιάξει με την τεχνική μακραμέ τον Μάρτη της!


Ελπίδα, ΄Ελσα, ΄Εφη, φτιάχνουν Μάρτη
Επιτέλους τους πλέξαμε!

 γελάσαμε, πλέξαμε, μιλήσαμε για νήματα και πλέξεις και σχέδια, αναλύσαμε το French Cancan!!!

link for instructions for Making macrame bracelet (red and white) for March https://www.youtube.com/watch?v=uHlLg1RM_e8


Να και η ανάλυση του French Can Can!!!

Tι να βλέπουν τα κορίτσια και χαίρονται; να το πώ, να το πώ; Τις κεραμικές δημιουργίες της Μαρία Μιχαλούδη σε φωτό!

Και ο Παύλος μου ήταν εκεί, πίσω απο τις κάμερες και του έπλεξα ένα Μάρτη για να τον προστατεύσει απο τον ήλιο!

Νάτος ο μάρτης του καμεραμαντζή και τα κορίτσια στο βάθος. 

Ηταν υπέροχα. Αγαπημένες Νέλλη Αφεντουλίδου nelli.afentou και Εύη Καμπούρογλου evie kampouroglou σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τη μοναδική φιλοξενία σας, για την ανοιχτή αγκαλιά σας, για όλα όσα μας μάθατε και μοιραστήκατε μαζί μας και κυρίως, για την γέφυρα επικοινωνίας που διατηρείται μαζί μας. Καλό μήνα !

6 σχόλια:

  1. Υπέροχες φωτογραφίες!!! Να περνάτε πάντα καλά!!! Καλό Μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eιρηνάκι μου, σ'ευχαριστούμε. Καλό μήνα, γερός και χαρούμενος.

      Διαγραφή
  2. Τί όμορφος χώρος!!!
    Τί χρώματα! Τί ζεστασιά! Τί αισιοδοξία βγάζει!
    Καλή συνέχεια!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χώρος είναι παραμυθένιος και εκφράζει απόλυτα τη δημιουργό του την Νέλλη μας, που στην κυριολεξία τον έχει φτιάξει με τα χεράκια της, με την φαντασία της και ένα μεγάλο κομμάτι της ψυχής της.

      Διαγραφή
  3. Τι γλυκιά και ζεστή που είσαι πάντα!!! Γεμάτη τρυφερότητα και αγάπη! Πρέπει όμως να σε διορθώσω λιγάκι. Ο Μυστικός Κήπος είναι όραμα, όνειρα και δημιούργημα της Νέλλης. Εγώ έμαθα πως είχα μια δημιουργική πλευρά και την μοιράστηκα, όταν η Νέλλη μοιράστηκε μαζί μου το όραμά της.
    Και σ' ευχαριστώ Μαριέτα μου γιατί πάντα βγάζεις την τρυφερή πλευρά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δίκιο Εύη μου, ομως εγώ έχω την τάση πέστο, όταν μιλάω για τη Νέλλη ή και για σένα να σας έχω ταυτισμένες. Το έχω κάνει και άλλη φορά αυτό και με είχες ξαναδιορθώσει. Παω να επανορθώσω. Φιλιά και σ'ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία σου και τη ζεστή αγκαλιά που μοιράστηκες μαζί μας.

      Διαγραφή